Industriële brandbestrijding

In een oogopslag

Deze leergang is verplicht voor de Manschap A die niet alleen bij de overheidsbrandweer, maar ook bij de bedrijfsbrandweer in dienst wil.

  • Totale studiebelasting: 57 uur
  • 1 Theorie- en 1 praktijkexamen
  • Max aantal deelnemers: 12

De leergang ‘Industriële Brandbestrijding’ is bedoeld voor de Manschap A die naast zijn/haar functie bij de overheidsbrandweer ook wil deelnemen in een bedrijfsbrandweerkorps.

Na het behalen van de examens  wordt de Manschap A bevoegd Bedrijfsbrandweer Manschap A en mag hij/zij uitrukken en deelnemen aan inzetten binnen het bedrijf waar hij/zij werkzaam is.

Voor wie?

De kandidaten voor de leergang Industriële Brandbestrijding zijn in dienst van een bedrijf dat volgens de wet- en regelgeving valt onder de toewijzing van de normering BRZO.
Daarnaast zijn ze gediplomeerd Manschap A bij een overheidsbrandweerkorps.

Er worden aanvullende voorwaarden gesteld aan de toelating voor deze leergang. De kandidaat dient te voldoen aan de volgende eisen:

  • Beschikken over minimaal VMBO werk- en/of denkniveau
  • Medisch goedgekeurd te zijn voor het dragen van ademlucht
  • In het bezit te zijn van het diploma Manschap A
  • In dienst te zijn van een Bedrijfsbrandweerorganisatie

Inhoud leergang Industriële Brandbestrijding:

In de leergang wordt stilgestaan bij bedrijfsspecifieke zaken. Er wordt dieper ingegaan op bijv. Hoe om te gaan met een brand in een procesinstallatie  en het blussen van een pompsealbrand.

Aantal contacturen opleidingsinstituut 42
Zelfstudie 15
Examens 1x online theorie examen
1x proeve van bekwaamheid

Examinering:

De leergang bestaat in totaal uit 57 uur (excl. examens) en wordt afgesloten met één online (theorie)examen en één ‘proeve van bekwaamheid’,  die volgens het door het Instituut Fysieke Veiligheid vastgesteld examenreglement worden afgenomen.

Opleidingslocatie:

Het Regionaal opleidingsinstituut maakt zoveel mogelijk gebruik van de lokale brandweerorganisaties. De kans dat de leergang in de buurt van de woonplaats van de kandidaat wordt gegeven is dan ook redelijk groot.

Maximaal aantal deelnemers:

De leergang Industriële brandbestrijding biedt plaats aan maximaal 12 kandidaten.

Breed inzetbaar:

Met deze aanvullende leergang bent u niet alleen in het overheidskorps inzetbaar, maar ook als volwaardig manschap binnen het bedrijfsbrandweerkorps in de organisatie waarvoor u werkzaam bent.

Maatwerk:

De leergang Industriële Brandbestrijding is altijd maatwerk. Wilt u meer informatie over inhoud, of deze leergang voor uw bedrijf door ons laten organiseren ? Neem dan contact op met de administratie van opleiden op het hiernaast getoonde telefoonnummer. Het contactformulier gebruiken kan natuurlijk ook.

Voor het aanvragen van een offerte of voor het verkrijgen van meer informatie over deze opleiding kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

In verband met de CRKBO accreditatie is Brandweeropleidingen Noord BV vanaf 1 januari 2014 niet meer BTW-plichtig.