Basistraining vliegtuigbrandbestrijding

In een oogopslag

De training bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel waarbij o.a. wordt ingegaan op vliegtuig-herkenning, specifieke gevaren en het bestrijden van een vliegtuigongeval.

  • Max aantal deelnemers: 12

Om bij een luchtvaartongeval met succes te kunnen optreden is het belangrijk dat de deelnemer naast kennis van het beschikbare materiaal en de juiste blusstoffen, ook een goede kennis bezit van het optreden in geval van brand of ongevalsituaties.

De training bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel waarbij onder andere wordt ingegaan op vliegtuigherkenning, specifieke gevaren en het bestrijden van een vliegtuigongeval. Daarnaast wordt er tijdens de training aandacht besteed aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de toepassing van een ballistische noodparachute en de toepassing van airbags in luchtvaartuigen.

Doel van de oefening

Na afloop van de basistraining zijn de deelnemers in staat om de gevaren die zich bij diverse typen luchtvaartuigen voordoen te herkennen en het incident op een verantwoorde wijze te bestrijden of te benaderen.

Toelatingseisen

Opleiding manschap A

Tijdsduur van de oefening

3 uur inclusief briefing en evaluatie

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 12 personen

Oefenregistratie op

  • aan- of afwezigheid
  • competentieniveau
  • voldoende / onvoldoende

Te beoordelen competenties:

Probleem oplossen, innoveren, creativiteit, leren en reflecteren

Oefenlocatie

Zowel het theoriegedeelte als het praktijkgedeelte kan op locatie worden verzorgd.

20171231

Prijs op aanvraag