Bijscholing THV/ IBGS

In een oogopslag

Deze bijscholing is een bijscholing in het kader van het Kwaliteit Aanbieders Brandweeropleidingen (KAB) en handboek instructeur. Deze bijscholing is verplicht wanneer je als instructeur in een Onderwijsteam (OWT) zit of binnenkort in een OWT komt. De bijscholing dient voor 1 mei 2019 gevolgd te zijn.

Deze bijscholing moet er voor zorgen dat elke instructeur vanuit hetzelfde niveau de basis van de opleiding manschap kan aanbieden aan de cursisten. De bijscholing is géén verdieping van het onderwerp.

  • Totale studiebelasting 3 uur op locatie in Wijster, Zuidbroek of Drachten
  • Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen. We starten ook met kleinere groepen.
Opleidingsdata en inschrijven

Tijdens deze bijscholing is veel aandacht voor de nieuwe les en leerstof manschap en de ondersteuning door middel van de ELO. De verschillen tussen oud en nieuw, en met name wat er uitgehaald is en wat er toegevoegd is in de opleiding, komen aan bod.

Daarnaast is er aandacht voor de toetsen en het examen. THV/ IBGS is samengevat in één bijscholing omdat het in de nieuwe structuur nu ook één examen is in de manschap opleiding. De grootste verandering zit ‘m dan ook in het verschil tussen IBGS en OGS.
Op het gebied van THV zijn geen grote veranderingen, maar uiteraard krijgt dit ook aandacht.

Verder is er aandacht voor het werken met behulp van de ELO en wellicht zijn er onderling de nodige handigheidjes uit te wisselen.

Vergoeding

Instructeurs die een overeenkomst hebben met BON-Holding krijgen de bijscholingsuren vergoed conform voorbereidingstarief. Daarnaast worden de km-kosten vergoed.